Over de auteur

Ik ben redacteur bij Het Financieele Dagblad en werk al zo’n 25 jaar in de journalistiek, eerder bij onder meer FEM Business, de Volkskrant en Emerce.

Auteur Jasper Houtman in de oorspronkelijke Peet’s in Berkeley.

Tijdens een reis naar naar Guatemala en Honduras in 2004 raakte ik in de ban van koffie. Twee jaar later schreef ik een artikel over Starbucks voor het zakenblad FEM Business en stuitte daarbij op de naam Alfred Peet.

Een Nederlander die de oprichters van Starbucks het vak leerde? Een koffiegoeroe uit Alkmaar die in de Verenigde Staten op handen wordt gedragen? Het was uitzonderlijk genoeg om hem kort te portretteren.

Het verhaal van Peet en zijn grote invloed met het bedrijf Peet’s Coffee & Tea bleef me intrigeren en in 2013 ontstond het idee om een boek over deze ondernemer te schrijven.

Het boek ‘De man die de wereld koffie leerde drinken’ is in april 2016 bij uitgeverij Business Contact verschenen (ook als e-boek).

Voor het boek heb ik een groot aantal interviews gedaan met familie en oud-collega’s, zowel in Nederland als in de Verenigde Staten. Begin 2014 was ik een ruime week in San Francisco en sprak daar met onder meer medeoprichter van Starbucks Jerry Baldwin en voormalig roastmaster van Peet’s Jim Reynolds. Bekijk een lijst van alle geïnterviewden.

Bestellen

Het boek is te bestellen in de boekhandel en online onder meer bij Bol.com.

Vragen, tips of opmerkingen?

Ik ben te bereiken via Twitter of LinkedIn.